درباره همایش


  بانکداری اسلامی، بی تردید یکی از مهم‌ترین تحولاتی است که در صنعت بانکداری به­ وجود آمده و به سرعت در جهت توسعه و تکامل و جهان شمول شدن، گام برمی­ دارد. اکنون نظام مالی اسلامی، یک بخش مهم و قابل رقابت از نظام مالی جهانی را تشکیل داده و به عنوان یک عامل تسهیل‌کننده حرکت اقتصاد در جهت رشد و توسعه پایدار شناخته شده است. نظام بانکداری اسلامی که بر مبنای اصول و ارزش‌های دین مبین اسلام پایه‌گذاری شده است، ابتدا در چند کشور اسلامی به مورد اجرا گذاشته شد و پس از شناخت قابلیت­های بانکداری اسلامی در جهان و افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات آن بسیاری از بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری کشورهای غیرمسلمان نیز برای تنوع بخشیدن به محصولات و خدمات خود و پاسخگویی به نیازها و تقاضاهای روزافزون مشتریان، از این نظام بانکداری استفاده کرده و جایگاه ویژه‌ای را برای ارایه خدمات آن تخصیص داده‌اند. 

امروزه، برخی از کشورهای اسلامی با ایجاد نهادهای مالی اسلامی و انجام بررسی ها وپژوهش‌های علمی، به پیشرفت‌های شایان توجهی در زمینه ابزارهای نوین مالی و توسعه دانش بانکداری اسلامی دست یافته‌‌اند.حتی برخی از دانشگاه‌های معتبر جهان نیز بخش‌هایی را برای انجام مطالعات و پژوهش‌های علمی در زمینه بانکداری و خدمات مالی اسلامی ایجاده کرده و افزون بر انتشار کتب و مقالات متعدد علمی، رشته بانکداری اسلامی را نیز به رشته‌های تحصیلی خود افزوده‌اند. با این همه، ضرورت دارد این رشته از دانش بشری، همچون رشته‌های دیگر علمی، به صورت مداوم در جهت رشد و تکامل گام بردارد و پیوسته نوآوری داشته باشد تا محصولات و خدمات بانکداری اسلامی بتواند در صحنه رقابت جهانی، جایگاه ممتازی را برای خود ایجاد و حفظ کند. 
مجموعه نکات ذکر شده، مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران را بر آن داشت که عنوان بیست و ششمین همایش بین المللی بانکداری اسلامی را « تجربه جهانی بانکداری اسلامی: روشهای تأمین مالی، ابزارها، خدمات و محصولات » تعیین کند. محورهایی که برای پژوهش و ارایه مقالات کاربردی و تخصصی در این همایش تعیین شده است، عبارتند از:

  •   بررسی تجربه بانکداری اسلامی در کشورهای اسلامی
  •   بررسی تجربه بانکداری اسلامی در کشورهای غیر اسلامی
  •   بررسی الگوی تامین مالی، تجهیز منابع و خدمات بانک ها و یا نهاد های مالی اسلامی بین المللی
  •   بررسی نوآوری ­­ها در نظام بانکداری جمهوری اسلامی ایران  
  •   شیوه­­ های تعامل نظام بانکداری جمهوری اسلامی ایران با بانک­ های بین ­­المللی اسلامی و غیراسلامی


افزون بر دعوت از علاقه‌مندان برای ارایه مقاله از طریق فراخوان عمومی، در نظر است اطلاع رسانی لازم به مراجع علمی و نهادهای مالی اسلامی در داخل و خارج از کشور  به منظور دعوت از اندیشمندان و اشخاص صاحب نام بین‌المللی و اساتید حوزه و دانشگاه در رشته بانکداری اسلامی صورت گیرد تا با ارایه مقاله و سخنرانی، برگزاری کارگاه های آموزشی یا شرکت در میزگردهای تخصصی، آخرین دست آوردها و تجربیات کسب شده را مورد بحث و نقد و بررسی قرار دهند.

 

  دبیرکل همایش: دکتر مهدی رضوی (رئیس مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران و

مشاور ریاست کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران)

  دبیرعلمی همایش: دکتر احمد شعبانی

  دبیر اجرایی همایش: مهندس حسن کوهی