درباره همایش
بانکداری اسلامی، بیتردید یکی از مهمترین تحولاتی است که در صنعت بانکداری به وجود آمده و به سرعت در جهت توسعه و تکامل و جهان شمول شدن، گام برمی دارد. اکنون نظام مالی اسلامی، یک بخش مهم و قابل رقابت از نظام مالی جهانی را تشکیل داده و به عنوان یک عامل تسهیلکننده حرکت اقتصاد در جهت رشد و توسعه پایدار شناخته شده است. نظام بانکداری اسلامی که بر مبنای اصول و ارزش های دین مبین اسلام پایهگذاری شده است، ابتدا در چند کشور اسلامی به مورد اجرا گذاشته شد و پس از شناخت قابلیتهای بانکداری اسلامی در جهان و افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات آن بسیاری از بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری کشورهای غیر اسلامی نیز برای تنوع بخشیدن به محصولات و خدمات خود و پاسخگویی به نیازها و تقاضاهای روزافزون مشتریان، از این نظام بانکداری استفاده کرده و جایگاه ویژهای را برای ارایه خدمات آن تخصیص دادهاند.
امروزه، برخی از کشورهای اسلامی با ایجاد نهادهای مالی اسلامی و انجام بررسی ها و پژوهشهای علمی، به پیشرفتهای شایان توجهی در زمینه ابزارهای نوین مالی و توسعه دانش بانکداری اسلامی دست یافته اند. حتی برخی از دانشگاههای معتبر جهان نیز بخشهایی را برای انجام مطالعات و پژوهشهای علمی در زمینه بانکداری و خدمات مالی اسلامی ایجاده کرده و افزون بر انتشار کتب و مقالات متعدد علمی، رشته بانکداری اسلامی را نیز به رشتههای تحصیلی خود افزوده اند. با این همه، ضرورت دارد این رشته از دانش بشری، همچون رشتههای دیگر علمی، به صورت مداوم در جهت رشد و تکامل گام بردارد و پیوسته نوآوری داشته باشد تا محصولات و خدمات بانکداری اسلامی بتواند در صحنه رقابت جهانی، جایگاه ممتازی را برای خود ایجاد و حفظ کند.
مجموعه نکات ذکر شده، مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران را بر آن داشت که عنوان بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی را « تعامل نظام بانکداری بدون ربا با بانکداری بین الملل» تعیین کند. محورهایی که برای پژوهش و ارایه مقالات کاربردی و تخصصی در این همایش تعیین شده است، عبارتند از:
تجربه بانک های اسلامی در تعامل با مقررات بانکداری بین الملل
چالش های نظام بانکی کشور در تعامل با مقررات بانکداری بین الملل
راهکارهای متنوع سازی و توسعه خدمات بانکی بین الملل در نظام بانکی کشور
اصلاح ساختارها و فرایندهای اجرائی نظام بانکی کشور در راستای تعاملات بانکداری بین الملل
ثبات و سلامت نظام بانکی کشور در راستای تعاملات بانکداری بین الملل
نهادسازی و ابزارسازی در راستای تعامل با بانکداری بین الملل
در این راستا، افزون بر دعوت از علاقه مندان برای ارائه مقاله از طریق فراخوان عمومی، از اندیشمندان و اشخاص صاحب نام بانکی و دانشگاهی داخلی و بین المللی در رشته های مختلف بانکداری و همچنین از مدیران عامل بانکها و کارشناسان ارشد بانکی که دارای سالها تجربه علمی هستند، دعوت به عمل می آید تا با حضور، ارائه مقاله، سخنرانی و شرکت در نشست های تخصصی، نتایج پژوهش های انجام شده و تجربیات کسب شده در خصوص موضوع و محورهای همایش را به مورد بحث و نقد و بررسی بگذارند.دبیر همایش: دکتر محسن خوش طینت
دبیر اجرایی همایش: مهندس حسن کوهی