درباره همایش
بی شک همایش بانکداری اسلامی، با سابقه برگزاری 27 سال پیاپی و بدون وقفه، را می توان به عنوان بزرگترین رویداد علمی در حوزه علوم انسانی و بطور خاص در حوزه بانکداری اسلامی در میان دیگر رویدادهای مشابه قلمداد نمود. این همایش هر سال در هفته بانکداری، مقارن با تصویب قانون عملیات بانکداری بدون ربا، برگزار می شود و طی سالهای گذشته فرصتی مغتنم برای بسط دانش و علوم بانکداری، تضارب افکار بین صاحبنظران داخلی و خارجی و هم افزایی میان آنان را به نحو شایسته مهیا ساخته است. مخاطبان اصلی این همایش مدیران و کارشناسان ارشد نظام مالی و بانکی کشور و صاحبنظران حوزه و دانشگاه هستند که به صورت کاملا هدفمند انتخاب و به حضور در همایش دعوت می شوند تا از دستاوردهای ارزنده آخرین مطالعات و پژوهشهای برتر در حوزه علوم بانکداری و مالی اسلامی که در قالب سخنرانی، ارائه مقاله، میز گرد تخصصی و یا کارگاههای آموزشی در روزهای برگزاری همایش ارائه می شوند، به نحو کاملا مطلوب استفاده نمایند. یقینا آشنایی و اشراف مخاطبان و شرکت کنندگان در همایش به مسائل روز بانکی و مالی کشور عزیزمان، عامل اصلی اثربخشی و بکارگیری راهکارها و پیشنهادات صاحبنظران حاضر در همایش در راستای رفع معضلات نظام بانکی و مالی بوده و خواهد بود و علاوه بر این کمک شایانی در امر سیاستگذاری به سیاستگذاران حوزه بانکی و مالی کشور در تدوین بسته های سیاستی پویا و بهینه نموده است. همچنین دستاوردهای علمی همایش از طریق پرتال همایش در سریعترین زمان ممکن در اختیار عموم علاقمندان قرار می گیرد و مرجعی برای مطالعات و پژوهشهای آتی فراهم می سازد.
با یاری خداوند سبحان بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی در نیمه اول شهریور ماه سال جاری برگزار خواهد شد. پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری بر بهبود وضعیت تولید و اشتغال و از آنجا که نقش و جایگاه نظام اعتباری بانکهای کشور در نیل به اهداف تعیین شده توسط معظم له و بهبود عملکرد کل اقتصاد از اهمیت ویژه ای برای نظام بانکی و مالی کشور برخوردار است، شورای راهبردی همایش طی جلسات متعدد عنوان "نقش نظام اعتباری بانکها در حمایت از تولید و اشتغال (در چارچوب بانکداری اسلامی)" را پیشنهاد نمود که به تصویب هیات عامل محترم بانک مرکزی رسید. محورهای اصلی که برای پژوهش و ارایه مقالات کاربردی و تخصصی در این همایش تعیین شده است، عبارتند از:
1.ضرورت بازبینی و اصلاح نظام اعتباری بانکهای کشور در راستای حمایت از تولید و اشتغال
2. نظارت موثر اعتباری بانک مرکزی در راستای حمایت از تولید و اشتغال
3. فرصتها و چالشهای حقوقی نظام اعتباری بانکهای کشور در راستای حمایت از تولید و اشتغال
4. راهکارهای توسعه تعاملات بانکی بین الملل در راستای حمایت از تولید و اشتغال
5. راهکارهای عملی برای تقویت منابع اعتباری بانکها در راستای حمایت از تولید و اشتغال
6.نقش بازار سرمایه در بهبود عملکرد نظام اعتباری بانکها در راستای حمایت از تولید و اشتغال
در این راستا، افزون بر دعوت از علاقه مندان برای ارائه مقاله از طریق فراخوان عمومی، از اندیشمندان و اشخاص صاحب نام بانکی و دانشگاهی داخلی و بین المللی در رشته های مختلف بانکداری و همچنین از مدیران عامل بانکها و کارشناسان ارشد بانکی که دارای سالها تجربه علمی هستند، دعوت به عمل می آید تا با حضور، ارائه مقاله، سخنرانی و شرکت در نشستهای تخصصی، نتایج پژوهشهای انجام شده و تجربیات کسب شده در خصوص موضوع و محورهای همایش را به مورد بحث و نقد و بررسی بگذارند.
دبیر همایش: دکتر محسن خوش طینت، رئیس مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران
دبیر اجرایی همایش: مهندس حسن کوهی