در بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی دکتر محمدجواد شریفزاده _استادیار دانشگاه امام صادق_ مقالهای با موضوع «ابعاد و الزامات بینالمللی استقرار نظام خاص ورشکشتگی بانکی گزرد یا حل و فصل» ارائه کرد.
وی با اشاره به شرایط بعد از برجام و توجه به مساله ی تعامل جهانی، به ارتباط بانکها با یکدیگر و مساله ی ورشکستی آنها پرداخت. شریف زاده ورشکستگی یک بانک بینالمللی را امر پیچیدهای دانست و گفت: «طیف وسیعی از افراد ذینفع در کشورهای مختلف هستند که با اعلام ورشکستگی یک بانک، با دشواریهایی درگیر میشوند. نباید از این نکته غافل شویم که کشورهای مختلف طبیعتا ضوابط و قوانین متفاوتی هم دارند. ضمن اینکه هر قدر بانک بزرگتر باشد، آثار ورشکستگی بیشتر هم میشود.»
این استادیار دانشگاه امام صادق در ادامهی ارائهی مقاله، ورشکستگی «لمان برادرز» را به عنوان مثال پیش کشید و توضیح داد: «ورشکستگی لمان برادرز بزرگترین ورشکستگی تاریخ بشر بود. این بانک 600میلیارد دلار دارایی و 160 سال سابقه داشت، تعداد کارمندانش در سراسر جهان به 2500 نفر میرسید. با تمام این احوال اعلام ورشکستگی کرد و ارزش سهام شرکتهای مختلف در بازارهای مالی 10هزار میلیارد کاهش یافت.»
شریف زاده بر لزوم داشتن یک طرح ورشکستگی تاکید کرد و افزود: « هر بانک باید یک طرح ورشکستگی داشته باشد.
اصطلاح too ig to fail دیگر معنی ندارد. حتی بزرگترین بانکها هم باید قابل ورشکسته شدن باشند. اما از طریق وضع و تدوین یک سری مقرارت، دانش و مهارتی ایجاد شود که بتواند در صورت بروز چنین اتفاقی مشکل را حل کند.»