براساس ارزیابی‌های بین‌المللی، رتبه‌ی ایران در زمینه‌ی سلامت بانک از رتبه ۱۲۵ در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ میلادی به رتبه‌ی ۱۲۱ در سال جاری بهبود یافته است.

به نقل از خبرگزاری آسیا: « مجید قاسمی » -مدیرعامل بانک پاسارگاد- روز سه‌شنبه در همایش بانکداری اسلامی افزود: جایگاه جهانی ایران در زمینه دسترسی به وام به رتبه ۱۳۸ رسیده، اما در زمینه‌ی رقابت پذیری در بین ۱۴۰ کشور، رتبه ۷۴ را از آن خود ساخته که ناشی از مقررات متعدد از سوی نهادهای مختلف است که شاخص رقابت‌پذیری را کاهش می دهد.
وی پیرامون موضوع «‌راهکارهای لازم برای ایجاد بستر مناسب با هدف تعامل بانک‌ها با بانکداری بین الملل‌» اظهار داشت: تولید ناخالص داخلی کشور در حالی پارسال به یک درصد رسید که بانک‌ها ۸۳۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به بانک مرکزی بدهکار بودند.
قاسمی یادآورشد: شاخص‌های کلان اقتصادی به سرمایه‌گذاران بین‌المللی درباره‌ی وضعیت کلی اقتصاد ایران پیام می‌دهد و ثبت نقدینگی ۳۰ درصدی و یک تریلیون و ۵۳۰ هزار میلیارد ریال پایه پولی به همراه نرخ بیکاری ۱۱ درصدی همگی بیانگر وضعیت کلی اقتصاد ایران است.
مدیرعامل بانک مزبور گفت: همگرایی تسهیلات نظام بانکی و ارزش افزوده را از شاخص‌های مهم در ارزیابی اقتصاد کلان دانست و افزود: برای نمونه نظام بانکی پارسال ۲۹٫۲ درصد به بخش صنعت و معدن تسهیلات پرداخت کرد در حالی که ارزش افزوده این بخش بسیار ضعیف است، اما بین بخش کشاورزی و یا ساختمان نسبت مستقیمی بین پرداخت تسهیلات و ایجاد ارزش افزوده وجود دارد.
قاسمی یادآور شد: پارسال بخش کشاورزی ۸٫۴ درصد، ساختمان ۱۰٫۳ درصد، بازرگانی ۱۳٫۷ درصد و خدمات ۳۸٫۲ درصد تسهیلات بانکی را دریافت کردند و ۰٫۰۴ درصد نیز به بخش‌های متفرقه پرداخت شده است.
وی یادآور شد: بانک‌ها ۹۰ درصد از تامین مالی کشور را انجام می‌دهند و سهم بازار سرمایه و صنعت بیمه کمتر از ۱۰ درصد است و در شرایط کنونی رابطه بین بخش پولی با ایجاد ارزش افزوده تضعیف شده که بخشی از آن به مطالبات بانک‌ها، بدهی دولت و مطالبات غیرجاری بانک‌ها مربوط می‌شود.
قاسمی افزود: بخشی از مشکلات نیز مربوط به تصمیمات تکلیفی از جمله استمهال بدهی‌ها است که در مجموع سبب می‌شود از قدرت تسهیلات دهی بانک‌ها کم شود.
وی حمایت بانک مرکزی از شبکه‌ی بانکی را از نقاط قوت نظام بانکی در ایران دانست و گفت: اخذ سپرده‌ی قانونی بالا از بانک‌ها و ایفای نقش بانک مرکزی به عنوان پشتوانه‌ی بانک‌ها در ارتباط با تعهدات ارزی از نقاط قوت شبکه بانکی ایران به شمار می‌رود.
بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی امروز (سه شنبه) با حضور مسئولان و صاحب نظران حوزه پولی و مالی در سالن اجلاس سران اسلامی گشایش یافت و امروز به کار خود پایان می‌دهد.
صاحب نظران در این اجلاس در خصوص راهکارهای تعامل نظام بانکداری بدون ربا با بانکداری بین الملل به بحث و تبادل نظر می پردازند.