به نقل از خبرگزاری ایرنا: بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی روزهای نهم و دهم شهریور ماه جاری با محور «تعامل نظام بانکداری بدون ربا با بانکداری بین الملل» در تهران برگزار میشود. در این همایش صاحب نظران، استادان دانشگاه و کارشناسان بانکی دیدگاههای خود را در زمینه چالشهای نظام بانکی کشور و الزامات بانکداری اسلامی ارایه میکنند.
«ولیالله سیف» رئیس کل بانک مرکزی از سخنرانان اصلی این همایش است که در سالن اجلاس سران برگزار میشود. با توجه به تدوین لوایح «بانکداری ایران» و «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» و رسیدگی به آن در دولت، همایش امسال از اهمیت بالایی برای تبیین چالشها و فرصتهای نظام بانکی کشور برخوردار است.
«تجربه بانکهای اسلامی و چالشهای نظام بانکی کشور در تعامل با مقررات بانکداری بین الملل»، «اصلاح ساختارها و فرآیندهای اجرائی نظام بانکی کشور»، «سلامت نظام بانکی و نهادسازی و ابزارسازی در راستای تعامل با بانکداری بین الملل» و «راهکارهای متنوعسازی و توسعه خدمات بانکی بینالملل در نظام بانکی کشور» از محورهای این همایش است.
«محسن خوشطینت» دبیر بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی هدف از برگزاری سالانه آن را ایجاد فرصتی برای توسعه دانش بانکداری، تضارب افکار بین خبرگان و همافزایی میان آنان برشمرد تا با اخذ نظر کارشناسان و صاحبنظران در مورد مسایل جاری نظام بانکی، برای سیاستگذاران نظام بانکی ارایه شود.
همایش بانکداری اسلامی، بستری فراهم میکند تا پژوهشگران و کارشناسان نظام بانکی، حاصل پژوهشهای خود را در اختیار کارشناسان، تصمیمگیران و سیاستگذاران اقتصادی و بانکی کشور قرار دهند.
حاصل این تحقیقات به شکل چاپی در کتاب مجموعه مقالات همایش بانکداری و به شکل الکترونیکی در لوحهای فشرده، منتشر میشود.
به گفته خوشطینت، همزمان با برگزاری همایش، دادههای سری زمانی گزارش عملکرد سالانه بانکها بهروزرسانی شده و برای تسهیل پژوهشهای بانکی در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
امسال به دلیل اهمیت تعامل بانکداری بدون ربا با نظام بانکداری بینالملل، این موضوع به عنوان محور اصلی همایش انتخاب شده است.
این محور همایش امسال با انتخاب شورای راهبردی همایش متشکل از صاحبنظران و مدیران عامل بانکها پیشنهاد و پس از بررسی رییس کل و هیات عامل بانک مرکزی به تصویب رسید.
خوش طینت یادآور شد: به دلیل تحریمهای ظالمانه اعمال شده بر نظام بانکی کشور طی دهه گذشته، میزان تعاملات بین المللی بانکهای کشور به حداقل رسیده است، بنابراین طی این مدت، این شرایط منجر به ایجاد شکاف میان استانداردها و مقررات داخلی بانکی با مقررات بینالمللی شده است.
به اعتقاد اکثر اعضای شورای راهبردی همایش، در شرایط پسابرجام، انطباق نداشتن استانداردها و مقررات داخلی با استانداردهای بینالمللی، به یکی از مهمترین چالشهای نظام بانکی تبدیل شده است.
رییس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا در سال 1362 را از مهمترین دستاوردهای کشور پس از انقلاب دانست و تاکید کرد: هرگونه تعامل با نظام بانکداری بینالمللی مستلزم انطباق عملیات بانکی با اصول شریعت اسلام است.
در سالهای گذشته، کشورهای اسلامی با تاسیس نهادهای مالی اسلامی در صدد انطباق هرچه بیشتر استاندارهای بانکی داخلی خود با مقررات بین المللی بر اساس اصول شریعت اسلام برآمدهاند که بررسی تجربه این کشورها میتواند راهنمای مناسبی برای تصمیمگیران و سیاستگذاران بانکی کشور باشد. دبیر بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی گفت: صنعت بانکداری یکی از پیچیدهترین بخشهای اقتصادی است که به شدت تحت تاثیر انواع مقررات توسط ناظران بانکی داخلی قرار دارد.